A bárka

fő-e uj méreg, mely közénk hatol –
meddig lesz hely, hol fölolvashatol?…

marabu

“Megfigyeltem, hogy ahol a Pulitzer-díjas Marabu feltűnik, az a lap megszűnik…Ludas Matyi, KRETÉN, Népszabadság, Magyar Nemzet…A képen elsiratom a megszűnt KRETÉN magazint” – tette ki a Facebookra megjegyzését D. László,  karikaturista (azelőtt Magyar Fórum). Hozzátette: “Az a bajom, hogy marabui magaslatokba nem tudok emelkedni…”

– írta az Újnépszabadság.hu. D. László beszélt rá annak idején, hogy karikaturista legyek. Most lehet, hogy neki köszönhető, hogy juszt is az maradok. Mikor megláttam kárörömét Marabu ismételt munkahelyvesztése fölött, alig bírtam magamban tartani, titokban azon dolgozom, hogy legalább nálunk megjelenhessen.

A Népszava maradt utoljára. Nem egy nagy kóved, de ma már azok is büszkén mutogatják (osztogatják) itt megjelent írásukat, akik korábban porig alázták a lapot.

Egyedül vagyunk, Tibor, egyedül. Te, meg én.

A bárka” bejegyzéshez 2ozzászólás

  1. Azon tűnődöm, hogy szerencsések vagyunk: megszűnni és nem megjelenni még mindig könyörületesebb karikaturista sors, mint mondjuk az ötvenes évek Ludas Matyijába rajzolni láncoskutyát meg zsíroskulákot. (Vagy esetleg sorosördögöt meg büdöscivilt.)

    Kedvelés

Hozzászólás