Fehérlófaja

„Azt, hogy mégsem temetett maga alá minket a történelem, néhány kivételes államférfiúnak köszönhetjük”

A Dafkeseegroß, miután két világháborúban (és közte) tette, amit, végül egy személyes zsarolásra lemondott a fasiszták javára, német megszállás, nyilasterror, “frontátvonulás”, az egész negyvenes-ötvenes évek követték. Bele se merek gondolni, mi lett volna, ha még a történelem is maga alá temet minket?

Most képzeljük el, hogy egy letűnt kor után, melyben vezénylő tábornokunk még dagadó vitorlákkal szelte a világot jelentő gyepet, egy andorrai vereségtől kivéreztetve, egy vörös interregnum után Brüsszelben olyan igazságtalan bétediktátumot kényszerítenek belülről is tőrdöfött hazánkra, amely az összes focipályát elcsatolja a nemzettesttől.2017.06.23

2017.06.19És akkor ennek a megcsonkított népek Krisztusának az altalaján állva talán el tudjuk képzelni, mire gondolhat Vitéz Nagybányai Klebersberg Viktor, mikor úri pimaszsággal ugyanazokat az uszító, bezárkózó,  militáns technikákat veti be, mint a példaképei. A 21. században remélhetőleg nem lesz itt se vészkorszak, se háború, még, ha meg is tesznek érte mindent. Orbán relatív ártatlansága azokon fog múlni, akik utána jönnek.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s