Absolut Botka

Úgy vagyok, mint a békés természetű öreg rabbi:
– Gyurcsány nélkül nem lehet legyőzni Orbánt!
– Igazad van, fiam.
– Szerintem viszont Gyurcsánnyal nem lehet legyőzni!
– Neked is igazad van.

2017.06.01.uj

Botka szerint Gyurcsány a győzelme legfőbb akadálya. Ha én a Gyurcsánynak lennék, jót mosolyognék ezen, és megemlékeznék az előző néhány bal-, lib-, dem-, együtt- és senkivelsem- aspiránsok hasonló kinyilatkoztatásairól, és megkérdezném, hol vannak már ők? Miközben én lassan olyan történelmi leszek, mint a Független Kisgazdapárt. Azután a következő egyezséget ajánlanám föl:

Laci, én lehetőséget adok Orbán legyőzésére. Ha azt állítod, hogy egy Gyurcsánymentes ellenzékkel képes vagy győzni, akkor mutasd is meg! Most te jössz, de ha még így is felsülsz, akkor én. Tedd meg! Állíts minden demokratikus erőt magad mögé! Még azt is elmondhatod, hogy az egyik “kétszeres” miniszterelnököt te bírtad rá a visszalépésre, már “csak” a másikat kell elzavarnod. Ezzel még a Momentum célját is te valósítod meg: +1 szövetséges! De, ha így sem tudsz nyerni, akkor te mész, és én jövök. Ehhez egy sabadaba-listát kell állítani: egy szoci, egy dékás. (lehetsz te a listavezető). Ha három párt csatlakozik, akkor minden harmadik, ha több, akkor többedik jelöltet adhatjátok csak. A fölényeteket az egyéni körzetekben lesztek szívesek bizonyítani.

Szerintem a retrokoalíció éppúgy bukik Gyurcsánnyal, mint nélküle, de a konyhacsibész megúszná a vereséget, és egy nemlétező kormányra kerülést elcserélne sok nagyon is lehetséges mandátumra, és egy nagyképernyős comebackre.

Nem lehet legyőzni Orbánt. Pont. Semmilyen színű zokniban nem lehet. Aki azt állítja, hogy “Én legyőzöm nektek, csak hozzatok nekem egy rekettyést”, az kancsalúl festett egekbe néz

– De rebelében, hát nem lehet egyszerre mindkettőnek igaza!

– Neked is igazad van, fiam…

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s