Nem paktálok ellenséggel, seggem törlöm Szabad Néppel

A Népszava karikaturistája vagyok…

és hülye – mert, édesem, ez az egész nem rólad szól, és egyáltalán nem kéne magadra húznod. Érted beszélnek a rajzaid, meg az, hogy aligpénzért is rajzolod őket – a Népszava mellett egyvalami szól: nem szórják ki a rajzaidat – pedig biztosan sokszor leizzadnak miattuk – de ha nagyon belemászol ebbe, akkor meg majd max azt mondják az okosak, hogy Hofi: a humor jó levezető – szóval semmi teteje ennek az egésznek – rajzolj csak tovább! 🙂

  • Bori elolvasta az elejét, és gonoszul beleírta ezt.  (Én meg gonoszul benne hagyom.)gondol

Úgy érzem magam, mint a Gyalog galoppban az az öreg, akit elvitetnek a hullaszállítókkal: Teljesen hiába óbégatok, hogy “MÉG ÉLEK!”

Mindenki temeti a Népszavát. Hogy így, vagy úgy kollaborált, arra elegendő bizonyíték, hogy megmaradt. (Auschwitz túlélőinek kellett ezzel a teherrel továbbélniük, hogy ha életben maradtak, csak kurvák, vagy besúgók lehettek.)

Utoljára akkor tört ki morális pánik a hivatalos baloldalon, mikor a Margit híd felújításához kötelező hirdetésekből a Népszavába is került. (Hogy a Népszabiba dettó, az senkit nem zavart) A gaz hirdető, Simicska azóta a szabadság géniusza, aki a barrikádokra vezeti a sajtót.

Szegények vagyunk, megtanultunk együtt élni ezzel. Nem a nélkülözés, a kiszolgáltatottság a gáz, hogy azt gondolják ott fent, hogy könnyen vehető, aki ilyen kitett, és lehet, hogy igazuk van. Sokszor érzem kínosan magam e miatt. De, hát minden nap dolgozom, nem nekem kéne szégyenkeznem, hogy nélkülözök!

Persze, lehet, hogy a Népszava is kuka. Lehet, hogy a generációkon átívelő kötődés vakká tesz, és csak nekem felejtettek el szólni, én meg itt robbantgatok, robbantgatok, mint egy máig harcoló japán katona.

Mikor a Népszabadságra csaptak le, minden erőmmel védtem. Most semmi szolidaritást nem érzek a “baráti” sajtó részéről. Rég független és újellenzéki lapok, portálok sora igazi áldozathibáztató szexizmussal csámcsog a szerintük prostitúcióra kényszerített kollégákon.

Lassan naponta megírom: A Népszava mi vagyunk, nem a fékezetthabzású Botka, a tulajdonos oligarchákat nem ismerem, nincs dolgom velük. Nem most lett pl. Puché a Népszava, ahogy tudom, tavaly passzolta el, idén vette vissza. A tartalom nem ettől volt/lesz független. Ugyanabban a prekárius szarban fuldoklunk, nem juttok ti sem több levegőhöz attól, hogy lenyomtok. Ha tiltakozom, annyival nyugtattok, hogy nem rólam van szó. Már hogy a kékeres faszba’ ne rólam lenne?! Mi, ott a lapnál kb. rámegyünk erre a rohadt kitartásra, miközben elvbarátaink élve temetnek. Van, aki szerint a “Népszava is szépen szaglik”. Nem lehet, hogy ez az egész reterát bűzlik, amelyben mindnyájan ülünk, s ahol, miután kiszórakoztátok magatokat a rajzomon, a seggeteket törlitek vele? Ti rendszeresen “lájkoljátok”, osztogatjátok az ott megjelenő karikatúráim.

Napfénynél lekurváztok, alkonyban meg beosontok hozzánk a kupiba.

Reklámok

Nem paktálok ellenséggel, seggem törlöm Szabad Néppel” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s