Vadász, vadász…

Abban szinte mindenki egyetért, hogy az Index interjúja nem egy magában álló cikkecske. 2017.03.23

Az az anyag csak a belengetése az utána következőknek. Akkor is, ha nem látjuk a folytatást, mert a lengetők már ennyivel is elérték, amit akartak. De játsszunk el a gondolattal, hogy ez a vég kezdete. Mert nem csak a medve nem játék, a medveölő sem. Ha Orbán Putyin gyenge pontja, megeshet, hogy Magyarországon vívnak proxiháborút a nagyhatalmak. Akkor viszont nem a süket szovjet kommunikációról szól az idevágó vicc, hanem:

vadasz

Hogy lehetséges mindez? Egyszerűbb esetben úgy, hogy a híreszteléseket: Orbánt fogják Moszkvából, hitelt érdemlően alátámasztják. Ehhez kevés a bombagyáros Clodo.

Mi van azonban akkor, ha nincs is az a dosszié? Ez a rendszer úgy lett összerakva, hogy csak belülről lehet feltörni. Tények utáni korszakunkban nem is ez a legfontosabb, (döntő, hehe) kérdés. Ahogy Dobó kapitány legendás beszédében mondta (Gárdonyi szerint), “a falak ereje nem a kőben van, hanem a védők lelkében”. Orbán serege mindaddig összezár, amíg elhiszi, a hűség nagyobb biztonságot nyújt, mint a tisztesség. A vezénylő tábornok azonban nincs nagy formában, pedig megkérdőjelezhetetlennek kell mutatkoznia. Az erő kultuszában fölsejlik az alfa erőtlensége… Ha botlik, a fiatal farkasok versengve kiáltják: Akela elvétette az ugrást! Mikor megindulnak a dezertőrök, Isten legyen irgalmas hozzá! Mert ez nem a farkasok dala.

Reklámok

Vadász, vadász…” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s