Túlélősó

Augusztusban teljes titoktartás mellett itt jártak a Charlie Hebdo túlélői. A közvetítő már a telefonban előre kérte, hogy ne mondjam ki a körülírt lap nevét. Amint a rajz is mutatja, egy kávéházban találkoztunk, de a bejárat felé letelepedett két francia civil rendőr/ügynök (e kettőt egy szóval mondják, ázson). A Magyarország-riport megjelenéséig nálam is embargós maradt az esemény, jóllehet ma sem tudom pontosan, mit mondok a rajzon.

ch3

De nem csak a Ch-ról hallgattam, hanem a Népszaváról is, többet, mint kellene. Mikor mindenki a független sajtó végéről értekezik, úgy érzem magam, mint a Gyalog galoppban (Visszük a hullákat…!), aki próbál a hullaszállítóknál tiltakozni, hogy “Még élek!” Hónapok óta várom a dicső véget, Pesttől Nagymarosig gyújtó hangú szónoklatokat rögtönzök Borinak, aki lakonikusan megjegyzi, forradalom van a kocsiban.

Már teljesen beleéltem magam a mártírszerepbe! Itt feszítettem hősi pózban, zubbonyom feltépve, hogy ide lőjetek, erre csöndes (?) puffanással elzuhan mellettem a Népszabadság.

Hogy a Népszabadság kioltása pusztán piaci döntés lenne, annak gyors cáfolata volt, hogy a NER legbulldogharapásúbb watchdogja ennyire beleállt.  2016-10-17

A Népszava azonban, dacára, hogy adják-veszik, eddig – és ezt saját élményként írom – a legszabadabb arcát mutatja, lehet, épp a “nekünk már úgyis mindegy!” érzésétől. Hogy mi lesz, nem tudom, de igérem, megrajzolom/megírom.

Reklámok

Túlélősó” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Reblog | apápai

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s