Gólöröm

Amikor Dávid Ibolya (higgyük el neki, hogy valóban teljesen fogalmatlanul) kimondta elhíresült mondatát: “Én nem értek a focihoz”, nem gondolta, hogy egyszer a konkrét értelmezéséhez nagyobb bátorság kell Magyarországon, mint az azóta is makacsul tagadott átvitthez: “Nem érdekel a MIÉP antiszemitizmusa”.

Ma nem az különbözteti meg a nertársakat az osztályidegenektől, hogy csak ők örülnek a régen várt győzelemnek, hanem, hogy számukra “vesztesek” nélkül nincs gólöröm. Most mind olyan ellenséget keres az utcán és a virtuális térben, aki nem örül kellően a győzelemnek.

Nos, én nem leszek semmi jónak elrontója, tessék, beleállok, és kijelentem, a nyomor árán épített stadionhegyek, az oligarchák pénzén vásárolt csapatok, a Fidesz városi légiójaként bevethető (és bevetett) paramilitáris “szurkolói klubok”, az egész politikai béközép nem válik egy csapásra bűntelenné, és nem igazolja őket visszamenőleg semmilyen megnyert meccs. Tessék nyugodtan engem utálni, én nem szeretem a focit.

2016.06.16

A kép azt ábrázolja, amikor állami vezetőink családjuk körében jól megérdemelt homárjukat rendelik Bordeaux legdrágább éttermében a meccs előtt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s