Oszkár tudja

oscar 001Ez volt az utolsó film, amelyre anyámat elvittem. Ez, amelyből kimaradtam. Ez, amelyikkel most szelfiznek 2016.01.13 001a filmalapot 02.23einstandolók,  amelynek apropóján arról prédikálnak (joggal) az ország kritikusai, hogy hogy ne ünnepeljünk, mert máig nem néztünk szembe a Magyar Soával.

Pedig ez a film azt mondja el az arcával, a hangjával, a csendjével, amit maga után von a végén a nézőtereken, amit eddig SZAVAKKAL nem sikerült.

Nemes Jeles László, Röhrig Géza, Zányi Tamás, Erdély Mátyás, Clara Royer, Rajk, Rajna, és mind, mind, akik csináltátok: köszönöm!

Oszkár tudja” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Egyrészt van a film, ami sok szempontból zseniális, és megérdemli a díjakat, másrészt vannak ezek a félmondatok, akár ebben a rövid gratulációban is, hogy nézzünk már szembe a magyar Soával, bánjuk meg bűneinket, stb.

    Még a nagyapámnak sem volt köze a második világháborús bűntettekhez, az ő apja meg a Don kanyarnál esett fogságba egy harcoló alakulattól, tehát nem munkaszolgálatosokat őrző egységtől. A ma élő felnőtt nemzedék, az én fiaim, akik már maguk is apák lesznek hamarosan, már az ötödik generáció azóta, amiről a Saul fia szól. Nekik, nekem, a ma élőknek mivel kell szembenéznünk azon túl, hogy az emberiség történelmében fellelhető embertelen gyilkosokkal, akik többek közt zsidókat küldtek halálba, de ide veheted bármely egyéb tömeggyilkosságot elkövetni képes gazembert, nem akarunk semmilyen közösséget vállalni sem erkölcsileg, sem gondolatilag?

    Úgy tűnik, mintha azt sugallnád, hogy a film utáni döbbent csend bűnbánat vagy lelkiismeret furdalás lenne a történtek miatt.

    Kedvelés

  2. Visszajelzés: Saulgótarján | apápai

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s