Hamutartó

Budapest, 2012. június 1., péntek (OS) – Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke a mai napon feljelentést tett az Országos Rendőr-főkapitányságon ismeretlen tettes(ek) ellen kegyeletsértés bűncselekményének alapos gyanúja miatt. Kérte, hogy az elbírálás során vizsgálják meg esetleges más bűncselekmények elkövetésének lehetőségét is.

06.01Feljelentése alapjául a Népszava napilap 2012. június 1-jei számának hetedik oldalán megjelent karikatúra szolgált, amely egyértelműen Szőcs Géza államtitkárt ábrázolja, amint egy táskából kiengedi, “szélnek ereszti” Nyírő Józsefnek, a magyar irodalom egyik kiemelkedő alakjának hamvait. A rajzot az alábbi címmel közölték: “Porszennyezés egészségügyi határérték felett”. Szávay kérte, hogy az ügyet teljes mértékben vizsgálják ki, derítsék fel az elkövetőket, és intézkedjenek azok büntetőjogi felelősségének megállapítása érdekében.     Nyírő József Erdélyben, szülőföldjén való újratemetése körüli botrányos, nevéhez, irodalmi nagyságához méltatlan közelmúltbeli események mély nyomot hagytak az emlékező magyar nemzet lelkében. A Népszavának a feljelentés alapjául szolgáló rajza – mindenfajta kísérő cikk nélkül – egyértelműen a gyászoló magyarság önbecsülésébe kíván tiporni az írófejedelem emlékének megsértésével.szekely A Jobbik álláspontja szerint egy országos napilap nem gyalázhatja büntetlenül a magyarság egyik legnagyobb íróját és rajta keresztül a magyar nemzet egészét.     Szávay István a feljelentéssel párhuzamosan a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál is vizsgálatot kezdeményezett a szélsőséges provokációt megvalósító napilap ellen. A Jobbik, ahogy eddig, úgy a továbbiakban is fel fogja emelni szavát a balliberális sajtó minden magyarellenes megnyilvánulásával szemben. – Jobbik Magyarországért Mozgalom

Igen, jól emlékeztek, ő Pista, a “Pistának jó lesz” című ugyancsak következmények nélküli diákpornóból.

Szőcs Gézának szerencséje voltFeljelentése, fájdalom, elvérzett , nem csak a rendőrségen, hanem a médiahatóságnál is. Első följelentett karikatúrám csak azért érdekes, mert államtitkár úr most március 15-ére kapott egy szép, fakoporsót ábrázoló hamutartót. A Magyar Narancs cikke gondosan körüljárja, mit jelent ma az, hogy nálunk a díjakat nem kapják, hanem adják:

Arra emlékeznek például, hogy korábban szakmai albizottságok terjesztették fel a jelölteket? Orbán Viktor azonban ezt a jogot is a saját maga által elnökölt, 15 fős bizottságnak utalta. A művészeti jelöltek nevét konkrétan Szőcs Géza vezette elő. Szőcs Géza idén először nincs benne ebben a bizottságban. A törvény szerint a bizottság tagja nem kaphat Kossuth-díjat. Idén Szőcs Géza Kossuth-díjat kapott.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s