Védett férfiak

Hová forduljon az ember, ha nem tartozik a harcosok közé,
nem dob be ablakot, nem tép föl uccaköveket?

03.09

Nők napja volt, és semmi okunk az ünneplésre.

Férfiak diktálta társadalmunk, ha el is jutott valameddig kétszáz év alatt, a nyakunkon ma olyan macsó rend uralkodik, amely mindent visszavenne. Lázadnánk hát, de a gender szót ma csak olyan uszító hangnemben lehet kimondani, amely megbélyegez. Megbélyegez, mert hibás kromoszómával születtem. Ahány nőnapi írást idén olvastam, mind azt harsogta felém: Dugd föl a virágodat!

 

agyfasz

Csonka családban, nők közt nőttem föl, valóságos ufónak éreztem magam, nyugtalanító felfedezések mélyítették a magányom. A férfiak orkok voltak, rémisztő volt a pályaudvar vizeldéje, orrfacsaró szurkos fal, emlékszem, homlokát a falnak támasztva egy centiről, legalább harminc bárral gőzborotvált a fejem magasságában valami ijesztő arcú részeg. Fiú vagyok. Rossz vagyok. Próbáltam jó lenni, monogám, szüléskísérő, testenhordozó, waldorfoviépítő, a női kvótáért plakáton meztelenül pózoló jiddische papele… Több mint egy évtizede ülve pisálok! Jövedelemszerző képességben (képtelenségben) sincs szégyellni valóm, pedig a fenti három bloggernőből kettőnek konkrétan tartozom.

anya

A férfiekézés szexi. A pasik önzők, erőszakosak, büdösek, állva pisálnak. Ha nem ilyen vagyok, az nem reménykeltő, hanem érvrendszert gyengítő hiba. Kivétel, szabályt erősítő. A legnagyobb kisebbség jogaiért fölszólalók hallható része éppúgy bélyegez, ahogy a rasszisták a kisebbségi bűnelkövetőket: férfibűnözés.

Neve van a szőrösbunkónak, nem neme! Ráadásul nehéz lenne lesújtóbb véleményt mondani valakiről, mint azt, hogy ő Tasó László, Tarlós István vagy a vakkomondoros Varga, hogy csak a politikusoknál maradjunk. Hiányzik nekem a hang, amely a táboron túl is meghallható. Mert szerintem a világunkat nem az egyenjogúság mentené meg, hanem a nőuralom! Ezt azonban együtt kell kivívnunk.

A csajomat a minap félrevonta egy másik mozgalmárférj: Bori, te tényleg vered a Pápait?

Nos, igaz, hogy mikor valami éjszakai akció után hazaérünk, Bori jobb esetben megerőszakol, rosszabb esetben meg is ver. Igazán rossz persze az lenne, ha meg sem erőszakolna!

Vajon ki mondja meg Gedalinak, hogy hol a forradalom és hol az ellenforradalom? Valaha tanultam a Talmudot, szerettem Rasi magyarázatait és Majmonides könyveit. De Zsitomirban van még sok értelmes ember, és íme, mi valamennyien tudós férfiak arcra borulunk, és egy hangon kiáltjuk: Jaj nekünk, hol van a gyengéd forradalom? Az öreg elhallgatott. És megpillantottuk az első csillagot, amely most tört ki a tejút peremén. – Beköszöntött a szombat – jelentette ki méltósággal Gedali -, a zsidóknak a zsinagógában van a helyük… Elvtárs úr – mondotta, felállt, s cilindere fekete bástya gyanánt bólogatott a fején -, hozzanak ide Zsitomirba egy kevés jó embert. Jaj, mennyire hiányzik ez a városunkból, jaj, de mennyire hiányzik! Hozzanak ide jó embereket, és valamennyi gramofont odaadjuk nekik.

Reklámok

Védett férfiak” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Visszajelzés: A jel | apápai
  2. Visszajelzés: Nőt akarok! | apápai

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s